Gyermeknőgyógyászat

A gyermeknőgyógyászati rendelésünk átmenetileg szünetel.

 

Fiatalkorú páciensek problémáira a gyermeknőgyógyászat adhat megoldást! 

A női egészség gyermekkorban kezdődik, alapjait gyermekkorban érdemes letenni, annak érdekében, hogy a kislányainkból egészséges felnőttek, anyák válhassanak.

Gyermeknőgyógyászhoz egészen a csecsemőkortól 18 éves korig lehet fordulni, ha bármilyen szokatlan panaszt tapasztal az Édesanya vagy a gyermek. Ebben a korban is felmerülhet olyan probléma, amely esetén érdemes gyermeknőgyógyászati vizsgálatot végezni.

Mikor érdemes gyermeknőgyógyászt felkeresni?

 • fejlődési rendellenesség,
 • fertőzések és gyulladásos megbetegedések,
 • hormonális zavar,
 • menstruációs problémák,
 • fogamzásgátlási kérdés,
 • hüvelyfertőzések, valamint gyakori, visszatérő húgyúti fertőzések esetén.

Már akár csecsemőkortól is szükségessé válhat gyermeknőgyógyász felkeresése: fertőzéssel, gyulladásos tünetekkel, pelenkán megjelenő hüvelyváladékkal, esetleg nem tipikus szervi fejlődéssel állhatunk szemben, mint például hüvelyi összetapadás, kisajak összenövés. 

Nővé válás során, tinédzser korban már előfordulhatnak az első menstruációval kapcsolatos problémák, aggodalmak, amelyek mögött számos ok állhat a betegségektől a fertőzésekig. Rendellenes vérzés, elhúzódó vérzés esetén (a menzesz nem marad abba a szokott 5-6 nap után, ami a nagy vérveszteség miatt lehet veszélyes) javasolt minél előbb gyermeknőgyógyász orvoshoz fordulni. Probléma lehet a rendszertelenül jelentkező menstruáció is, amikor az egyik hónapban 20., a következőben pedig csak 40-50. nap után kezdődik a menzesz. Fel kell figyelni a túlságosan bő vérzésre is, mert hosszabb távon az is vérszegénységhez vezethet. A kamaszlányok mintegy ötödénél jelentkeznek havonta erős menstruációs görcsök, hasi fájdalmak, hányással, fejfájással járó rosszullétek, amelyek olyan intenzívek is lehetnek, hogy kihatnak a mindennapokra. Nagy segítség a problémák feltárásához a kezdetektől rendszeresen vezetett menzesznaptár!

A fiatal lányoknál akár szexuális úton terjedő betegségek diagnosztizálhatók, például genitális herpesz, trichomonas, clamydia, vagy a leggyakrabban előforduló probléma a bakteriális hüvelygyulladás. A tüneteket (pl. kisebb váladékozás, kellemetlen illat) megjelenésekor érdemes mielőbb gyermeknőgyógyászati vizsgálatra jelentkezni, hogy idejében kezelhető legyen a probléma és megelőzésre kerüljön a továbbfertőződés. 

A gyermeknőgyógyász kezelése azonban minden életkorban elengedhetetlen, ugyanis a nem kezelt betegségek súlyos következményekhez, így például meddőséghez vezethetnek.

Minden szempontból fontos tizenéveskorban a tájékoztatás a szexualitással és a nemi úton terjedő fertőzésekkel (STD, HPV) kapcsolatban. A szexuális élet megkezdésekor pedig feltétlenül szükséges a gyermeknőgyógyász felkeresése a védekezés kialakítása miatt, ezzel követően pedig az első nőgyógyászati éves rákszűrés.

Átmenetileg a gyermek nőgyógyászati szakrendelés szünetel!

Kérjen visszahívást

Köszönjük, hogy felvette velünk a kapcsolatot. Üzenetét sikeresen továbbítottuk!

Miért foglaljon online?

 • Elérhető a nap 24 órájában
 • A naptár alapján kiválaszthatja az Ön számára legkedvezőbb időpontot
 • Több szolgáltatáshoz is előjegyezhet időpontot, így nincs várakozás
 • Értesítést küldünk e-mailben/sms-ben
 • Időpontot lemondani kizárólag telefonon, vagy email-ben lehet a vizsgálati időpontot megelőző 24 óráig