Andrológia szakrendelés


Milyen szolgáltatásokat foglal magába az andrológia?

A férfi nemzőképesség megítélése céljából rendelőnkben a meddőséggel összefüggésben teljes körű andrológiai kivizsgálást is végzünk. Az andrológiai szakvizsgálat célja, hogy felderítsük a férfi egészségi állapotát, kiderítsük, hogy a meddőség hátterében a férfi partner elváltozásai állnak-e, valamint, hogy az ondóminta mely mesterséges megtermékenyítési eljárásra alkalmas.

Korszerűen felszerelt magánorvosi rendelőnkben az alábbi szolgáltatásokkal várjuk:

 • Teljes körű andrológiai vizsgálat: fizikális vizsgálat + spermavizsgálat + here ultrahang.
 • Spermaanalízis: az ondóvizsgálat 3-5 nap ondótávozási szünetet követően, maszturbáció útján nyert ondó minőségi és mennyiségi vizsgálata a WHO által előírt kritériumok szerint. Helytelen gyakorlat, hogy férfiaknál elegendő a spermaanalízis végzése; teljes körű andrológiai szakvizsgálat szükséges – melynek következményeként további andrológiai célvizsgálatok történhetnek.
 • HBA vizsgálat: a férfi nemzőképesség pontos meghatározásához szükséges vizsgálat. Különösképpen mesterséges megtermékenyítési eljárások, előtt szükség van spermium funkcionális tesztek elvégzésére is. Itt a mozgó hímivarsejtek érettségét mérik fel a petesejthez (illetve az annak felszínét felépítő hialuronsavhoz) való kötődésének képességét alapul véve.
 • ROS meghatározás: célja a spermiumokban jelenlévő reaktív oxigén szabadgyökök teljes mennyiségének meghatározása. A sikeres megtermékenyítés szoros összefüggésben áll a normál tartományba eső ROS szinttel.
 • Spermium DNS fragmentáció vizsgálat: azokban az esetekben nagyon jó módszer, amikor a többszöri vetélésre és sikertelen lombik eljárásokra nem tudunk magyarázatot kapni.

Milyen esetekben forduljon andrológus, urológus szakorvoshoz?

 • homológ inseminatio előtt
 • IVF kezelés megkezdése előtt 
 • egy éven túli újabb IVF kezelés előtt szükséges; amennyiben a korábbi próbálkozás óta olyan andrológiai / urológiai beavatkozás, vagy gyógyszeres kezelés történt, amely a spermiumtermelést befolyásolhatta
 • ivarsejtdonorok kivizsgálásakor

 

Hogyan zajlik az andrológiai vizsgálat?

A kivizsgálás magában foglalja a konzultációt (anamnesztikus adatok felvétele, gyógyszerszedés, élvezeti szerek használata); a fizikális vizsgálatot (antropometriai vizsgálatok, külső nemi szervek vizsgálata, herezacskó ultrahang vizsgálata) és az ondó vizsgálatot. 

Az andrológiai, urológiai kivizsgálás során összegyűjtött adatok alapján tapasztalt szakorvosunk személyre szabott tanácsadást, szükség esetén további kivizsgálást rendel el, illetve a kezelés megtervezését javasolja.

 

Kinek és miért érdemes felkeresnie minket?

Szakrendelésünkön várjuk, amennyiben panaszmentes, vagy akár, ha tüneteket észlel magán. Abban az esetben is érdemes felkeresnie minket, ha épp családtervezés előtt áll.
Panaszmentesség esetén is javasolt rendszeresen felkeresni az andrológiai szakrendelést, hiszen az időben felismert kóros állapotok kezelésével súlyos betegségek előzhetők meg.
Saját laborunkban vérvétel diagnosztika, spermavizsgálat, andrológiai – urológiai vizsgálatokat látunk el.

Rendelésünkön a férfi nemi szerveket érintő egészségügyi problémákon - maximális diszkréció biztosítása mellett - tapasztalt orvosok és egyéb szakemberek segítenek. Ebből fakadóan megértőbben és empatikusabban fordulunk pácienseink felé, ami valódi segítséget jelenthet akár a családalapítás tervezésekor, akár egy betegségből való gyógyulás során is.

Szakmailag alaposan felkészült szakorvosi csapatunknak, valamint személyzetünk elkötelezettségének köszönhetően bármely családalapítással, meddőséggel kapcsolatos kérdésben fordul is hozzánk, tőlünk a lehetséges legjobb szolgáltatást kapja.

Centrumunkban az általános andrológiai szakrendelésen túl családtervezés, férfi meddőségi vizsgálat, urológiai vizsgálat, és a férfi nemi szervek egészségi állapotát feltérképező, számos speciális diagnosztikai szolgáltatással is várjuk pácienseinket.

Miért minket válasszon?

 • tapasztalt andrológus, urológus szakorvosunk fogadja Önt
 • teljes körű férfi meddőségi kivizsgálást biztosítunk

Jelentkezzen be andrológus, urológus szakorvosunkhoz! 

Dr. Osváth Péter

andrológus, urológus szakorvos

Kérjen visszahívást

Köszönjük, hogy felvette velünk a kapcsolatot. Üzenetét sikeresen továbbítottuk!

Miért foglaljon online?

 • Elérhető a nap 24 órájában
 • A naptár alapján kiválaszthatja az Ön számára legkedvezőbb időpontot
 • Több szolgáltatáshoz is előjegyezhet időpontot, így nincs várakozás
 • Értesítést küldünk e-mailben/sms-ben
 • Időpontot lemondani kizárólag telefonon, vagy email-ben lehet a vizsgálati időpontot megelőző 24 óráig