Terhesgondozás


Milyen szolgáltatásokat foglal magába a terhesgondozás?

A terhesgondozás célja az egészségének megőrzése és magzata egészséges fejlődésének, megszületésének elősegítése. Várandós gondozás szolgáltatásunk további feladata a veszélyeztetettség és a szövődmények megelőzése, illetve megfelelő időben történő felismerése.

Terhesgondozás szolgáltatásunk:

 

Hogyan zajlik a terhesgondozás?

A terhesség megállapításától a várandósság 36. hétig 4 hetente, majd 36. héttől hetente ajánlott terhesgondozásunkon részt venni. A szülés várható idejének túllépése esetén pedig 2 naponta ajánlott orvosi viziten megjelenni.

A várandósság 25-32 hete között a legoptimálisabb a babamozin való részvétel, mert ebben az időszakban magzatunk már igazi baba formát mutat, és tökéletes képek készülhetnek róla. Ezt elsősorban nem diagnosztikai céllal végezzük, de természetesen a magzat megfelelő életjeleit és körülményeit ezen vizsgálat céljából is ellenőrizzük. A megfelelő időpontban végzett babamozi során nagy biztonsággal megállapítható a magzatunk neme és szívhez szóló bepillantást nyerhetünk a világába. Gyönyörű fotók készíthetők róla, melyek a későbbiekben a családi fotógyűjtemény fontos részévé válhatnak.

A CTG (kardiotokográfia) egy olyan vizsgálat, amellyel a magzati szívhang és a méh aktivitása egyszerre figyelhető meg. A vizsgálat a harmadik trimeszterben, a 36. héttől ajánlott. Indokolt esetben, ha a szülész-nőgyógyász szakorvos úgy ítéli meg, akkor már korábban. Kötelezően pedig a 38. héttől hetente végzik. Túlhordás esetén pedig 2-3 naponta. Szülés alatt is ezzel regisztrálják a magzat szívhangját és a méh-összehúzódások gyakoriságát, intenzitását. A vizsgálat célja, hogy tájékozódjunk arról, hogy a méhlepény megfelelő oxigénnel lája-e el a fejlődő magzatunkat. A CTG mindössze 20 percet vesz igénybe, ülő vagy fekvő helyzetben végezzük. A CTG során az Ön hasára két puha pánttal rögzítünk két érzékelő fejet. Egyik a baba szívműködését, másik a méhtevékenységet rögzíti. A megfelelő mozgásszámból tudunk következtetni arra, hogy kisbaba megfelelő oxigén ellátottsággal rendelkezi-e.

 Milyen gyakran szükséges részt venni a terhesgondozáson?

 • a várandósság ideje alatt négyhetente
 • a terhesség 36. hete után hetente
 • a várható szülési időpont túllépését követően, 2-3 naponta

 

Kinek és miért érdemes felkeresnie minket?

Szakrendelésünkre minden kedves hölgyet várunk, akinél a terhességet már megállapították.
Akár problémamentes a várandóssága, akár egyéb krónikus betegséggel, vagy a magzat egészséges fejlődését veszélyeztető egyéb körülménnyel küzd, érdemes rendszeresen felkeresnie minket.

Terhesgondozás szolgáltatásunkon a várandós nőket érintő egészségügyi kérdésekben, elsősorban női orvosok segítenek. Ebből fakadóan megértőbben és empatikusabban fordulunk pácienseink felé, ami valódi segítséget jelenthet akár a családalapítás tervezésekor, akár egy betegségből való gyógyulás során is.
Természetesen lehetősége van férfi szülész-nőgyógyász szakorvos választására is.

Szakmailag alaposan felkészült orvosi csapatunknak, valamint személyzetünk elkötelezettségének köszönhetően a terhesgondozáson kívül családalapítással, dietetikával, szüléssel, szoptatással kapcsolatos kérdésben is fordulhat hozzánk, tőlünk a lehető legjobb szolgáltatást kapja.

 

Miért minket válasszon?

 • minden kapcsolódó szolgáltatás egy helyen elérhető
 • empatikus orvosi csapat
 • választása szerint női nőgyógyászt biztosítunk

Jelentkezzen be szülész-nőgyógyász szakorvosaink egyikéhez!

Dr. Supák Dorina

szülész-nőgyógyász szakorvos

Dr. Rácz Gertrúd

szülész-nőgyógyász

Dr. Burja Edina

szülész-nőgyógyász szakorvos

Dr. Takács Veronika

szülész-nőgyógyász

Dr. Héra Anna

szülész-nőgyógyász szakorvos

Dr. Baranyi Eszter

szülész-nőgyógyász

Dr. Forró Tímea

szülész-nőgyógyász

Kérjen visszahívást

Köszönjük, hogy felvette velünk a kapcsolatot. Üzenetét sikeresen továbbítottuk!

Miért foglaljon online?

 • Elérhető a nap 24 órájában
 • A naptár alapján kiválaszthatja az Ön számára legkedvezőbb időpontot
 • Több szolgáltatáshoz is előjegyezhet időpontot, így nincs várakozás
 • Értesítést küldünk e-mailben/sms-ben
 • Időpontot lemondani kizárólag telefonon, vagy email-ben lehet a vizsgálati időpontot megelőző 24 óráig