4D babamozi - méhen belüli moziélmény

      

A legkorszerűbb 4D ultrahang vizsgálat során több dimenzióban megnézhetjük a méhen belül fejlődő magzatot. Bepillantást nyerhetünk a baba benti világába, látható az arca, mozdulatai vagy éppen gesztusai, és ha helyezkedése megengedi nagy biztonsággal megállapítható a baba neme is.  Babamozira a második trimeszterben érdemes ellátogatni, hiszen ekkor már babaformája van a magzatnak, és jó minőségű felvételek készíthetők.

 

Mi történik a babamozi során?

Várjuk babamozi szolgáltatásunkon, ha szeretné még az anyaméhben megismerni kisbabáját. Az ultrahang vizsgálat során kívánsága szerint megállapítjuk a baba nemét, rögzítjük a vizsgálatot és fotókat készítünk a magzatról.

A babamozi időtartama kb. 20-30 perc, ennél hosszabb időtartamú vizsgálat jelen tudásunk szerint nem javasolt, de nem is szükséges. Gyakorlott szonográfus munkatársunk ügyességének köszönhetően, ezen időtartam alatt is csodálatos felvételek készülnek a magzatáról.

A 3D technológia a 2D (fekete-fehér ultrahang kép) technikára épülő módszer. A vizsgálat során az ultrahang készülékkel forgatható, szerkeszthető, színes képet (sárga kép) kapunk, amely térben ábrázolja a magzatot. 

A 4D képalkotás során a negyedik dimenzió az időt jelenti. A technológiai fejlődéssel a 3D képalkotás sebessége felgyorsult, ezáltal valós idejű mozgó képsort tudunk megjeleníteni. A tér és mélység után az idővel valós idejű mozgóképet kaphatunk a kismama hasában fejlődő babáról. A 4D technika lehetővé teszi az egész magzat egyben való ábrázolását, térben való elhelyezkedése is látszik. A magzat minden oldalról megfigyelhető az ultrahang vizsgálatnak köszönhetően. A 4D technika segítségével a magzat egészében leképezhető, 360 fokban elforgatható, minden oldalról megtekinthető.

  

 

Mikor ideális a babamozi?

A babamozit leginkább a várandósság 20-30. hete közötti időszakban érdemes igénybe venni. A 16-20. hét között a magzat fekvésétől függően már a neme is megállapítható. Jól látható a magzati koponya, a teljes gerinc görbülete, has, végtagok, belső szervek (agyi képletek, szív, tüdő, máj, gyomor, vesék, húgyhólyag), a végtagok is jobban láthatóvá válnak.

 

Hogyan tudunk felkészülni a vizsgálatra?

Ritkán fordul elő, hogy a magzat olyan pózban helyezkedik el a méhen belül, ami nem teszi lehetővé a pontos megfigyelését. Például, amikor végtagjai az arca előtt vannak, vagy amikor túl közel helyezkedik el egy hasi szervhez, a méhlepényhez vagy éppen a vastagabb hasfal takarásában található. Ilyenkor más időpontban javasolt a babamozit megismételni.

Ön is hozzájárulhat a minél jobb felvételek készítéséhez azzal, ha a babamozi időpontja előtt egy órával eszik valamit. Ettől a baba várhatóan élénkebb lesz, és a vizsgálat során könnyebb róla változatos felvételeket készíteni. 

Amennyiben ennek ellenére a baba úgy dönt, hogy most nem kíván aktívan részt venni a vizsgálatban, biztosítunk egy másik lehetőséget, hogy megfelelő felvételek készüljenek.

  

 

Babamozi ≠ genetikai szűrővizsgálat

A babamozi nem azonos a diagnosztikai célú genetikai ultrahangos vizsgálatokkal. A babamozi egy élmény, amikor betekintést nyerhetünk a méhen belül fejlődő magzatról.

A trimeszterenként legalább egy alkalommal esedékes ultrahangos szűrővizsgálatokon állapítják meg a terhesség létét, helyzetét. Mérik az embrió, majd a magzat méreteit, a köldökzsinór és a méhlepény állapotát és elhelyezkedését. A babamozi ezzel szemben nem diagnosztikai célú. A vizsgálat során lelet nem kerül kiadásra, csak képek és videók készülnek. 

 

Babyscreen szolgáltatás - online mozi

Mostantól a babamozizás egy új élményt jelent a Babyscreen videó- és kép rögzítő illetve megosztó szolgáltatással! 

A babamozi vizsgálat videó anyagát digitálisan rögzítjük és az interneten egy személyes tárhelyre HD minőségben feltöltjük. A feltöltött videók bármikor, bárhonnan elérhetők, megtekinthetők és le is tölthetők, illetve azok Facebook-on vagy emailen keresztül bárkivel megoszthatók!

 

Szolgáltatások:

Babamozi 

 • Babyscreen szolgáltatással
 • 2 db nyomtatott képpel

Babamozi IKER

 • Babyscreen szolgáltatással
 • 4 db nyomtatott képpel

Babamozi EXTRA

 • Babyscreen szolgáltatással
 • 2 db nyomtatott képpel
 • Plüssmaci, amely rögzíti a kisbaba szívhangját

Rendelési idő: bejelentkezés alapján.

Foglaljon időpontot babamozi szolgáltatásunkra! Vagy hívja munkatársainkat  +36 70 677 4813 telefonszámon!

Szolgáltatásunkat ajándékutalvány formájában is megvásárolható!

Fejes Evelyn

szonográfus, szülési szabadságon

Nagy Abonyi Tímea

szülészeti-nőgyógyászati szonográfus

Kérjen visszahívást

Köszönjük, hogy felvette velünk a kapcsolatot. Üzenetét sikeresen továbbítottuk!

Miért foglaljon online?

 • Elérhető a nap 24 órájában
 • A naptár alapján kiválaszthatja az Ön számára legkedvezőbb időpontot
 • Több szolgáltatáshoz is előjegyezhet időpontot, így nincs várakozás
 • Értesítést küldünk e-mailben/sms-ben
 • Időpontot lemondani kizárólag telefonon, vagy email-ben lehet a vizsgálati időpontot megelőző 24 óráig