2024.01.19

Méhnyakrák - időbeni felfedezése esetén jó esélyekkel gyógyítható

A méhnyakrák egy rosszindulatú daganatos megbetegedés, amely időbeni felfedezése esetén az egyik legjobban gyógyítható ráktípus. Ma már széles körben alkalmazott védőoltások és rendszeres szűrővizsgálatok révén hatékonyan megelőzhető.

2024.01.10

Van különbség az állami finanszírozású csecsemő csípőszűrés és a magánrendelői csípőszűrés között?

Magyarországon a csípőficam szűrése életkorhoz kötött szűrővizsgálat. Először 0-4 napos életkorban a kórházban végzi el az újszülött gyógyász (neonatológus) a csípő fizikális vizsgálatát.

2023.12.28

Vérzés a terhesség első trimesztere során

A vérzés az egyik leggyakoribb panasz a terhesség során. Az első trimeszterben a terhességek 25%-ban lehet ezt a tünetet tapasztalni, amely a várandós számára ijesztő lehet, ugyanakkor a vérzés nem jelenti egyértelműen egy korai vetélés kezdetét.

2023.11.28

Várandósgondozás: ezért érdemes profikra bízni magad!

Azt szinte minden családalapításra készülő pár tudja, hogy van olyan, hogy várandósgondozás. A legtöbben azt is, hogy kötelező, nem az orvosnál lepődnek meg. Ezzel együtt érdemes részletesebben is körüljárni a témát. Mi az a várandósgondozás? Miért fontos? Hogyan néz ki? És hogyan csináljuk mi a For Life Medical Centerben? Lássuk is.

2023.11.13

Emlődaganat szűrése, diagnosztizálása ultrahang-vizsgálattal

Az emlőrák, a tüdőrák után a nők leggyakoribb daganatos megbetegedése, hazánkban évente közel 8 ezer új megbetegedést fedeznek fel. Kezdetben nem okoz tüneteket és panaszokat, ezért minél korábban ismerik fel és kezdik meg a daganat kezelését, annál jobbak a gyógyulási esélyek.

2023.09.21

Mikor kerül képe a dietetikus a meddőségi kivizsgálás során?

A táplálkozásunk közvetlen hatással van az egészségünkre és ezáltal közvetetten a termékenységét befolyásoló tényezőkre. Amennyiben a meddőség hátterében anyagcsere-problémák állnak, például inzulinrezisztencia, akkor az megnehezítheti a teherbeesést. Szőke Andreát, a For Life Medical Center dietetikusát, a meddőségi kivizsgálási csomag kapcsán kérdezzük.

2023.09.06

A várandósság hormonális változásai hogyan befolyásolják a fogíny egészségét?

Amikor egy nő megtudja, hogy babát vár, az élete sok szempontból megváltozik. A várandóság eufórikus pillanatai mellett számos kihívással is találkozhatunk. Ezen kihívások közé tartoznak azok a hormonális változások, amelyek közvetlen hatással vannak fogaink egészségére.

2023.08.03

Munkába visszatérő anyaként: kihívások és megoldások a szoptatás folytatásához

Nem mindenki van abban a szerencsés helyzetben, hogy hosszabb ideig otthon tudjon maradni gyermekével. A család megélhetésének biztosítása miatt előfordul, hogy egy édesanya korábban visszamegy dolgozni, akár csökkentett óraszámban vagy akár teljes munkaidőben. De mi legyen ilyenkor a szoptatással? Hogyan oldjuk meg munka mellett?

2023.07.26

A szoptatás kihívásai az első három hónapban

A szoptatás és anyatejes világnap alkalmából egy összefoglaló írást hoztunk Nektek. Bár a nehézség szót nem szeretem, mégis be kell látni, hogy akadnak olyan pontok a szoptatás útján, melyek feladják a leckét, de szakszerű segítség gondoskodása mellett hamar túllendülhetünk rajta. Ezekről szeretnék most beszélni.

Megjelent 9 a 54 bejegyzésből

Miért foglaljon online?

  • Elérhető a nap 24 órájában
  • A naptár alapján kiválaszthatja az Ön számára legkedvezőbb időpontot
  • Több szolgáltatáshoz is előjegyezhet időpontot, így nincs várakozás
  • Értesítést küldünk e-mailben/sms-ben
  • Időpontot lemondani kizárólag telefonon, vagy email-ben lehet a vizsgálati időpontot megelőző 24 óráig