2024.03.11

Miért érdemes várandósgondozási csomagot választani?

A várandósgondozási csomagunkkal gondoskodunk a kismamáról a terhesség teljes időszaka alatt, hogy minden pillanatot élvezhessen és biztonságban érezze magát.

2024.03.06

Hogyan fogyjunk le okosan és tartósan?

A tavasz beköszöntével, a téli kabátok és vastag pulóverek lekerülésével a legtöbben rádöbbenek, hogy bizony a téli hónapok során felszaladt néhány, vagy akár több kiló felesleg is. Mit tehetünk ilyenkor?

2024.01.19

Méhnyakrák - időbeni felfedezése esetén jó esélyekkel gyógyítható

A méhnyakrák egy rosszindulatú daganatos megbetegedés, amely időbeni felfedezése esetén az egyik legjobban gyógyítható ráktípus. Ma már széles körben alkalmazott védőoltások és rendszeres szűrővizsgálatok révén hatékonyan megelőzhető.

2024.01.10

Van különbség az állami finanszírozású csecsemő csípőszűrés és a magánrendelői csípőszűrés között?

Magyarországon a csípőficam szűrése életkorhoz kötött szűrővizsgálat. Először 0-4 napos életkorban a kórházban végzi el az újszülött gyógyász (neonatológus) a csípő fizikális vizsgálatát.

2023.12.28

Vérzés a terhesség első trimesztere során

A vérzés az egyik leggyakoribb panasz a terhesség során. Az első trimeszterben a terhességek 25%-ban lehet ezt a tünetet tapasztalni, amely a várandós számára ijesztő lehet, ugyanakkor a vérzés nem jelenti egyértelműen egy korai vetélés kezdetét.

2023.11.28

Várandósgondozás: ezért érdemes magánegészségügyi központra bízni magad!

Azt szinte minden családalapításra készülő pár tudja, hogy a várandósság 40 hetét terhesgondozás kíséri. A legtöbben azt is tudják, hogy ez Magyarországon kötelező, a rendszeres terhesgondozás a későbbi segélyek kifizetésének feltétele. Éppen ezért érdemes részletesebben is körül járni a témát. Mi az a várandósgondozás? Miért fontos? Hogyan néz ki a folyamata, mire kell számítani? És hogyan csináljuk mi a For Life Medical Centerben? Lássuk is!

2023.11.13

Emlődaganat szűrése, diagnosztizálása ultrahang-vizsgálattal

Az emlőrák, a tüdőrák után a nők leggyakoribb daganatos megbetegedése, hazánkban évente közel 8 ezer új megbetegedést fedeznek fel. Kezdetben nem okoz tüneteket és panaszokat, ezért minél korábban ismerik fel és kezdik meg a daganat kezelését, annál jobbak a gyógyulási esélyek.

2023.09.21

Mikor kerül képbe a dietetikus a meddőségi kivizsgálás során?

A táplálkozásunk közvetlen hatással van az egészségünkre és ezáltal közvetetten a termékenységét befolyásoló tényezőkre. Amennyiben a meddőség hátterében anyagcsere-problémák állnak, például inzulinrezisztencia, akkor az megnehezítheti a teherbeesést. Szőke Andreát, a For Life Medical Center dietetikusát, a meddőségi kivizsgálási csomag kapcsán kérdezzük.

2023.09.06

A várandósság hormonális változásai hogyan befolyásolják a fogíny egészségét?

Amikor egy nő megtudja, hogy babát vár, az élete sok szempontból megváltozik. A várandóság eufórikus pillanatai mellett számos kihívással is találkozhatunk. Ezen kihívások közé tartoznak azok a hormonális változások, amelyek közvetlen hatással vannak fogaink egészségére.

Megjelent 9 a 56 bejegyzésből

Miért foglaljon online?

  • Elérhető a nap 24 órájában
  • A naptár alapján kiválaszthatja az Ön számára legkedvezőbb időpontot
  • Több szolgáltatáshoz is előjegyezhet időpontot, így nincs várakozás
  • Értesítést küldünk e-mailben/sms-ben
  • Időpontot lemondani kizárólag telefonon, vagy email-ben lehet a vizsgálati időpontot megelőző 24 óráig