2023.05.24

Miért fontos a petevezetékek átjárhatóságának ellenőrzése a meddőségi kivizsgálásnál?

A károsodott petevezeték többször felfedezhető probléma a meddőség hátterében, ezért nagyon fontos az átjárhatóság ultrahangos kivizsgálása. Az eredmény birtokában pedig további vizsgálat vagy korrekciós műtét is szóba jöhet. A cél minden esetben a sikeres gyermekvállalás. Dr. Fülöp Viktor szülész-nőgyógyászt, endokrinológus szakorvost kérdeztük.

2023.05.10

Miért fontos a hormonrendszerünk?

A hormonrendszer, más néven endokrin rendszer, az emberi test létfontosságú alkotóeleme. Felelős a hormonok termeléséért és kiválasztásáért, amelyek szabályozzák a szervezet különböző funkcióit és folyamatait, beleértve az anyagcserét, a növekedést és fejlődést, a szaporodást, a hangulatot és a stresszreakciókat.

2022.12.06

Ajándékutalványok

Ha szeretne egy emlékezetes ajándékot, válasszon utalványaink közül, amelyekkel igazán örömet szerezhet!

2022.11.18

Globálisan csökkent a férfiak sperma minősége

Számos tanulmány számolt be a sperma minőségének romlásáról és a férfiak reproduktív egészségének egyéb mérőszámairól.

2022.10.28

MOVEMBER

A férfiak körében a prosztata daganat a második leggyakrabban kialakuló rosszindulatú betegség. Ami különösen nehezíti a mielőbbi felismerését, az a gyakori tünetmentesség. Éppen ezért kiemelt jelentősége van a rendszeres szűrővizsgálatoknak, hiszen a korai felismerés hatékony kezelést eredményez. Minden év novemberében megtartott nemzetközi esemény- MOVEMBER - a férfiak egészségügyi problémáira és azok megelőzésére hívja fel a figyelmet.

2022.09.28

Íme 8+1 tipp azoknak a férfiaknak, akik szeretnék javítani megtermékenyítő képességüket

Számos tényező – a genetikától és az életmódtól a környezeti hatásokig és a hormonokig – befolyásolhatja a férfi megtermékenyítő képességét, de ők is sok mindent megtehetnek egészségük, életmódjuk és kapcsolatuk javítása érdekében, hogy növeljék a teherbe esés esélyét. Íme 8+1 tipp azoknak a férfiaknak, akik szeretnék javítani megtermékenyítő képességüket.

2022.08.22

Méhkarcolás - növelheti az embrió beágyazódásának esélyét?

A méhkarcolásnak az endometrium, azaz a méhnyálkahártya tudatos „megsértését”, megkarcolását nevezik. Ugyanezt az eljárást alkalmazzák a nőgyógyászok endometrium mintavétel során, ezt endometriális biopsziának nevezik.

2022.08.05

A szoptatás alapjai

1992 óta augusztus 1. az anyatejes táplálás világnapja, a hónap első hete pedig a szoptatás hete. Ha kisbabával érkezik és szoptatni szeretne, kérjük, szóljon recepciós munkatársainknak és biztosítunk helyet!

2022.06.20

Milyen kivizsgálás szükséges női meddőség esetén?

Komplex és szükség szerint teljes körű kivizsgálást igényel a nő, amennyiben meddőség problémájával fordul orvosához. Egyebek mellett a nőgyógyászat, endokrinológia, hematológia, immunológia, radiológia és a labordiagnosztika nyújt segítséget az okok felderítésében.

Megjelent 9 a 43 bejegyzésből

Miért foglaljon online?

  • Elérhető a nap 24 órájában
  • A naptár alapján kiválaszthatja az Ön számára legkedvezőbb időpontot
  • Több szolgáltatáshoz is előjegyezhet időpontot, így nincs várakozás
  • Értesítést küldünk e-mailben/sms-ben
  • Időpontot lemondani kizárólag telefonon, vagy email-ben lehet a vizsgálati időpontot megelőző 24 óráig