2022.08.22

Méhkarcolás - növelheti az embrió beágyazódásának esélyét?

A méhkarcolásnak az endometrium, azaz a méhnyálkahártya tudatos „megsértését”, megkarcolását nevezik. Ugyanezt az eljárást alkalmazzák a nőgyógyászok endometrium mintavétel során, ezt endometriális biopsziának nevezik.

2022.08.05

A szoptatás alapjai

1992 óta augusztus 1. az anyatejes táplálás világnapja, a hónap első hete pedig a szoptatás hete. Ha kisbabával érkezik és szoptatni szeretne, kérjük, szóljon recepciós munkatársainknak és biztosítunk helyet!

2022.06.20

Milyen kivizsgálás szükséges női meddőség esetén?

Komplex és szükség szerint teljes körű kivizsgálást igényel a nő, amennyiben meddőség problémájával fordul orvosához. Egyebek mellett a nőgyógyászat, endokrinológia, hematológia, immunológia, radiológia és a labordiagnosztika nyújt segítséget az okok felderítésében.

2022.06.16

Miért van szükség andrológiai vizsgálatra?

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által is definiáltan, meddőség alatt azt értjük, ha rendszeres védekezés nélküli nemi élet mellett egy éven belül nem következik be a kívánt várandósság, a 35 éves és idősebb nők esetében azonban a 6 hónap utáni fogamzásképtelenség általában meddőségnek számít.

2022.06.14

Dr. Balla Levente meddőségi specialista: több tényezőn múlik a sikeres gyermekvállalás!

A meddőségi kivizsgálás egy komplex folyamat, a szakorvosok, így a nőgyógyász és a meddőségi specialista, valamint szükség szerint az endokrinológus, hematológus, andrológus és a pszichológus közös fellépése, akik rövid időn belül elvégzik a vizsgálatokat.

2022.05.17

Másodlagos meddőség

A párok körülbelül 15-20 százaléka meddő, amennyiben a teherbeesés évekkel ezelőtt sem jött létre, akkor elsődleges, ha korábbi terhesség vagy szülés után huzamosabb ideig, a pár szándéka ellenére sem következik be újabb gyermekáldás, akkor másodlagos meddőségről beszélünk.

2022.05.12

A 12 leggyakoribb tünet a meddőség hátterében

Egyebek mellett hormonális eltérések (PCOS vagy pajzsmirigy betegség), valamint petevezeték elzáródás, endometriózis, genetikai eltérések, autoimmun és hematológiai betegségek, illetve fertőzések, de a fokozott stressz és a pszichés problémák is okozhatnak meddőséget.

2022.04.20

Éhes vagy? És még terhes is?

Összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, amitől mindketten jobban érzitek magatokat, és még egészséges is. Biztos sokat hallod, hogy terhesség alatt elengedhetetlen olyan teljes értékű, tápláló ételek fogyasztása, amelyek nagyobb mennyiségben biztosítják azokat a jó dolgokat, amelyekre szükséged van ebben az időszakban.

2022.04.12

Császármetszés vs. szoptatás

Április a császármetszés hónapja, ebből az alkalomból megnézzük, hogy mire figyeljünk, ha nem hüvelyi úton születik meg a gyermekünk. Minden édesanya álma az, hogy egy nagyon szép szülésélményben legyen része és a „B-opció” ne merüljön fel. Viszont vannak esetek, amikor a császármetszés nem elkerülhető.

Megjelent 9 a 38 bejegyzésből

Miért foglaljon online?

  • Elérhető a nap 24 órájában
  • A naptár alapján kiválaszthatja az Ön számára legkedvezőbb időpontot
  • Több szolgáltatáshoz is előjegyezhet időpontot, így nincs várakozás
  • Értesítést küldünk e-mailben/sms-ben
  • Időpontot lemondani kizárólag telefonon, vagy email-ben lehet a vizsgálati időpontot megelőző 24 óráig