Babaelsősegély tanfolyam

 

A tanfolyam célja: felkészíteni a leendő szülőket a babavárás első évében kialakuló állapotokkal kapcsolatban.

Az újszülött folyamatosan fejlődő szervezet, melynek anatómiai, élettani hátterével is ajánlatos tisztában lenni. Miért? Fejlődő világunk egyik vívmánya, hogy légzésfigyelő készülékeket használunk. Működését a bababoltban készségesen elmagyarázzák, de arról már nem esik szó, hogy mit is tegyünk, ha megszólal. Ha tudjuk, milyen egy csecsemő normál légzése és ehhez képest milyen jelek figyelhetők meg, amikor eltérés van, akkor magabiztosabban vághatunk neki a mindennapoknak. Mindemellett sokszor technikai hibával állunk szemben, amelynek orvoslására is kitérünk.

A nyugodt szülői lét egyik alapköve a tudatos felkészülés. Tanfolyamunkon a leggyakrabban előforduló állapotokról beszélgetünk, megoldási stratégiákat alakítunk ki. A bőséges jegyzet és mellékletek segítségével pedig bármikor felidézhetőek a tanultak.

Az elmélet mellett a gyakorlati alapok elsajátítása is szerves részét képezi az oktatásnak. E nélkül nehezebben érthető az elméleti anyag és mélyebben rögzülnek az egyes témakörök.

A tanfolyamot közel két évtizedes tapasztalattal rendelkező csecsemő- és gyermekápoló, esetenként vendég gyermekorvossal kiegészülve tartjuk.

Kinek lehet érdekes?

 • Várandósoknak, gyakorló szülőknek, tudatos nagyszülőknek, akik szeretnének megismerkedni a leggyakoribb kisdedkori és csecsemőkori sürgősségi állapotokkal.
 • Akik szeretnék megtanulni a csecsemő és kisded újraélesztés alapjait.
 • Azoknak, akik szeretnének megismerkedni a legújabb baba altatási protokollal (hason vs háton fektetés).
 • Akik információt szeretnének kapni a légzésfigyelő használatáról illetve, hogy ajánlott e vagy sem beszerezni otthonra.
 • Akik szeretnének tisztában lenni azzal, hogy mikor, mivel, hova és kihez fordulhatnak bizonyos dolgokkal, mikor menjünk kórházba, mikor ügyeletre.
 • Akiknek kérdéseik vannak és hiteles válaszokat szeretne kapni egy szakápolótól.

 

Milyen témákkal foglalkozik a tanfolyam?

 • újszülött anatómiája, élettani háttere
 • leggyakrabban előforduló állapotok (mérgezés, láz, sárgaság, bukás stb).
 • megoldási stratégiák
 • légzésfigyelők használata, azok technikai hibái

  

Tanfolyamok:

Dana Stúdió és Szülőklub szervezésében, Varga-Szabó Barbara vezetésével, bejelentkezés munkatársainknál a +36 70 677 4813 telefonszámon:

"Napjainkban rengeteg információval találják szembe magukat a várandós párok és az eligazodás nem mindig könnyű. A Dana Stúdió és Szülőklub, mint egy idegenvezető kalauzolja a párokat a púderillatú babavilágban, sőt már azt megelőzően a családtervezés időszakában is. Tanfolyamainkon naprakész és hiteles forrásból származó információkkal ismertetjük meg a hozzánk fordulókat, legyen szó elméletről vagy gyakorlatról. És akkor sem engedjük el a kezüket, ha a baba már megvan. Ajtónk mindig és mindenki számára nyitva áll a nap 24 órájában. Népes csapatomban gyermekorvos, szülésznő, szülészorvos, szülésznő, dúla, szoptatási tanácsadó, védőnő, TSMT terapeuta és dietetikus is megtalálható. Jómagam pedig tapasztalt gyermekápoló és gyakorló édesanya vagyok. Ha erős szakmai alapokkal rendelkező helyet keresel, ahol családias a hangulat és lelkeddel is foglalkoznak, akkor a Dana Stúdióban a helyed." - Varga-Szabó Barbara

Babaelsősegély tanfolyam mellett, babagondozási tanfolyamot is tart Barbara.

 

Horváth Erzsébet, csecsemő- és gyermekápoló vezetésével, bejelentkezés a +36 30 995 8731 telefonszámon:

"Hiszem, hogy az elővigyázatosság és a megfelelő tudás birtokában csökkenthetjük a tragédiák esélyét és megóvhatjuk a legkisebbeket, mert az elsősegélynyújtás nem csak egy tevékenység, hanem a biztonságos és gondoskodó környezet alapköve."- Horváth Erzsébet

Varga-Szabó Barbara

csecsemő- és gyermekápoló

Horváth Erzsébet

csecsemő- és gyermekápoló

Kérjen visszahívást

Köszönjük, hogy felvette velünk a kapcsolatot. Üzenetét sikeresen továbbítottuk!

Miért foglaljon online?

 • Elérhető a nap 24 órájában
 • A naptár alapján kiválaszthatja az Ön számára legkedvezőbb időpontot
 • Több szolgáltatáshoz is előjegyezhet időpontot, így nincs várakozás
 • Értesítést küldünk e-mailben/sms-ben
 • Időpontot lemondani kizárólag telefonon, vagy email-ben lehet a vizsgálati időpontot megelőző 24 óráig