Kismama masszázs

 

A várandósság egy nő életében a legszebb 9 hónap. Ám aki megtapasztalta már ezt az áldott 9 hónapot, tisztában van vele, hogy az első 3 hónapban állapotos, a következő 3 hónapban várandós, és az utolsó 3 hónapban bizony terhes; mert, minden szépségével együtt a növekvő magzat súlya és helyigénye kihatással van a kismama testére is, a hormonális- és érzelmi változások mellett. A masszázs várandósság alatt is jótékony hatású lehet, nemcsak a kismama, hanem a magzat is megnyugszik tőle.

 

Ajánlott kismamáknak a masszázs?

Régóta elterjedt és bevett elővigyázatossági tanács, hogy terhesség alatt a kismama nem masszírozható. Pedig a derék, csípő és egész hátizomzat ebben az időszakban a leginkább igénybe vett testrésze a leendő anyukának, az idő előrehaladtával még inkább azzá válik. Mégis sok orvos ma is tiltja és nem javasolja. Érdekes módon sok nyugat-európai országban viszont már terápiaként is felírják a kismamák számára. A pihentető és célzott lazító gyógymasszázs egy teljesen egészséges terhességgel állapotos kismama számára nem jelent több kockázatot, mint a napi egyéb terhelés, tevékenységek.

A masszázs kismamák számára követi a hagyományos gyógymasszázs elemeit, de bizonyos fogások a hagyományos technikák elemeiből elmaradnak, ezt a masszőrnek tudnia kell, mivel nem okozhat vérbőséget a kismedencei tájékon - pontosan a magzat védelme érdekében. Tehát a vetélés kockázatát elkerülő masszázsfogásokkal lazítja fel az elnehezült izmokat.

 

Miben tud segíteni a kismamáknak a masszázs?

A rendszeres kezelés megkönnyíti későbbiekben a szülést, mivel segíti az izmok ellazulását. Javítja az izomtónust, és csökkenti az izomfeszülést, csillapítja a háti és a derék körül megjelenő fájdalmat. A masszázs közben a légzés mélyebbé és könnyebbé válik, a vérnyomás stabilizálódik, ami javítja a koncentrációs és relaxációs képességet.

kismama masszázs

 

Hogyan történik a masszázs? 

Kismama masszázs ülve, vagy oldalt fekvő helyzetben történik. Oldalt fekvő pozíciónál általában a lábak közé, illetve a fej alá puha párnát helyeznek el, a még kényelmesebb fekvő helyzet elérése érdekében. Az ülő pozíciónál egy nagy labda, vagy egy másik szék segítheti a támaszkodást.

Más fogásokat, technikákat kell elképzelni a hagyományos masszázshoz képest, erőssége is jóval gyengébb. Tilos bizonyos testrészek erőteljes megmasszírozása, mint a derék, a mellkas és a hasi tájék, valamint a reflexológiai kezelés, mert ezek vérbőséget okozhatnak!

 

Kinek nem ajánlott a kismama masszázs?

Semmiképp nem javasolt veszélyeztetett terhesség alatt a masszázs. Az orvosi ajánlások is eltérnek, általánosságban elmondható, hogy a terhesség 12. hetének betöltése után a várandóság végéig fogadunk pácienseket.

 

Ha szeretnél még többet megtudni a kismama masszázsról, keresd rendelőnket a +36 70 677 4813 telefonszámon!

Kérjen visszahívást

Köszönjük, hogy felvette velünk a kapcsolatot. Üzenetét sikeresen továbbítottuk!

Miért foglaljon online?

  • Elérhető a nap 24 órájában
  • A naptár alapján kiválaszthatja az Ön számára legkedvezőbb időpontot
  • Több szolgáltatáshoz is előjegyezhet időpontot, így nincs várakozás
  • Értesítést küldünk e-mailben/sms-ben
  • Időpontot lemondani kizárólag telefonon, vagy email-ben lehet a vizsgálati időpontot megelőző 24 óráig