Rézgyöngy IUB™ hormonmentes fogamzásgátló

 

Az Rézgyöngy IUB™ intrauterin hormonmentes fogamzásgátló. Akár 5 éves hatása a rézből származik, melyet lokálisan, a méhben fejt ki. Innovatív, könnyen felhelyezhető és aggodalommentes védelmet biztosít a teherbeesés ellen. 99%-os hatékonysággal bír és akár esemény után is megbízhatóan alkalmazható. Az Rézgyöngy IUB™ nincs hatással az ovulációra, a ciklusra és a libidóra sem. Hajlékony, méh-barát formája révén a többi spirálnál kényelmesebb viselést biztosít, és nagymértékben csökkenti a komplikációk esélyét. Az Rézgyöngy IUB™ nem okoz testsúly növekedést, a hormonmentességnek köszönhetően nem befolyásolja a hízásra való hajlamot. Az Rézgyöngy IUB™ nem befolyásolja a csontok anyagcseréjét és nem okoz csontritkulást sem, miközben hatékonysága mindvégig megmarad.


A Rézgyöngy IUB™ hormonmentes spirál a hagyományos méhen belüli eszközök méretének mindössze egyharmadát, felét teszi ki, így akár teljesen fájdalommentesen felhelyezhető, még helyi érzéstelenítés nélkül is. Amint a Rézgyöngy IUB™ fogamzásgátló a méhbe kerül, egy alakjában alkalmazkodó gömb formáját veszi fel, amely kíméletesen látja el terhesség megelőző feladatát. 

Az Rézgyöngy IUB™ egy speciális hipoallergén fémből (úgynevezett nitinolból) készül, amit már régóta használnak az orvostudományban implantátumok készítésére. A speciális fém, amire 17 rézgyöngy van felfűzve, ráadásul még egy fehér polimer réteggel is be van vonva az esetleges allergiás reakciók elkerülésére. Fontos tény továbbá, hogy a réz maga nem allergizál.

A méhen belüli spirál fogamzásgátlók felhelyezése előtt konzultáció szükséges nőgyógyásszal,  és egy ultrahangos vizsgálatra is szükség lesz, hogy felmérjék a méh  felépítését. A nőgyógyász először leméri a szükséges méreteket, majd méretre állítja a felhelyező eszközt. Ezután a Rézgyöngy IUB™ spirált a felhelyező csőből a segédpálcával kitolja a méhen belül, ahol a formaemlékező anyagának köszönhetően azonnal felveszi gömb alakját. Végül megfelelően rövidre vágja az eltávolító szál végét, így biztosan nem okoz kellemetlenséget.

Bővebb információk a RÉZGYÖNGY IUB™ oldalon találhatók. 

Bemutatkozó videó

Felhelyezést vállaló nőgyógyász orvosaink: Dr. Supák Dorina, Dr. Balla LeventeDr. Rácz Gertrúd, Dr. Héra AnnaDr. Takács Veronika

Dr. Supák Dorina

szülész-nőgyógyász szakorvos

Dr. Balla Levente

meddőségi specialista, szülész-nőgyógyász szakorvos

Dr. Rácz Gertrúd

szülész-nőgyógyász

Dr. Héra Anna

szülész-nőgyógyász szakorvos

Dr. Takács Veronika

szülész-nőgyógyász szakorvos

Kérjen visszahívást

Köszönjük, hogy felvette velünk a kapcsolatot. Üzenetét sikeresen továbbítottuk!

Miért foglaljon online?

  • Elérhető a nap 24 órájában
  • A naptár alapján kiválaszthatja az Ön számára legkedvezőbb időpontot
  • Több szolgáltatáshoz is előjegyezhet időpontot, így nincs várakozás
  • Értesítést küldünk e-mailben/sms-ben
  • Időpontot lemondani kizárólag telefonon, vagy email-ben lehet a vizsgálati időpontot megelőző 24 óráig