Nőknek szóló szűrővizsgálataink:

 

Egy kis női odafigyelés önmagunkra:

Minden nő számára fontos, hogy odafigyeljen magára, tisztában legyen egészségi állapotával és ebbe bele értődik a nőiesség egészsége is. Ebben szeretnénk segíteni ezzel a szűrőcsomagunkkal.

Bármelyik szervünkben kialakulhat jó- és rosszindulatú daganat is. Fontos, hogy ezeket megelőzzük, vagy, ha már elkezdtek kialakulni, akkor mielőbb észrevegyük. A méhnyak esetében az átmenet az egészséges és a daganatos szövet kialakulása között szerencsére elég hosszú, akár évekig is eltarthat. A méhnyakrák szűrés célja, hogy ebben az átmeneti időszakban, az úgynevezett rákmegelőző stádiumban a betegséget felfedezzék, hiszen ekkor a gyógyítására nagyon jók az esélyek, az ötéves és tízéves túlélési mutatók nagyon jók. Mint ahogy az ma már ismert, a méhnyakrák kialakulásában nagyon fontos szerepet játszik a magas kockázatú HPV fertőzés. Ezért csomagunkban a teljes körű szűrés érdekében beépítettük a citológiai mintavétel mellé a HPV szűrést is, amelynek segítségével összetettebb képet kaphatunk.

A szűrőcsomag tartalma: általános nőgyógyászati vizsgálat, hüvelyi ultrahang, emlő tapintásos vizsgálata, emlő ultrahang, citológia és HPV mintavétel.

Menstruációs panaszokat vizsgáló laborcsomag: 

Fiatalabb és idősebb korban a menstruáció felborulhat élettani hatások miatt. Tizenéveseknél még a hormonrendszer nem minden esetben elég érett, ami szabályozni tudná a menstruációt. Idős korban sem elhanyagolható a jelentőségük, de ekkor már általában az esetek nagy százalékában szervi elváltozás okozza a problémákat.

A menstruációs panaszok hátterében leggyakrabban hormonális probléma állhat fenn. Ezért készítettünk egy olyan vérvételi csomagot, amely segítségül szolgál a felboruló menstruációs panaszok okának felderítésében.

A laborvizsgálat tartalma: TSH, prolaktin, össz-tesztoszteron, 3. napon: FSH, LH, ösztradiol, 21. napon: progeszteron.

PCOS szűrőcsomag: 

Az egyik vezető meddőségi ok a Policisztás Ovárium Szindróma (PCOS), amely az egyik leggyakoribb endokrinológiai probléma és minden hetedik termékeny korú nőt érint. Hátterében genetikai hajlam, várandósság alatti anyai hormonok magzati hatásai, de ezek mellett a mozgásszegény életmód és a nem megfelelő rendszertelen táplálkozás is kétségtelen. 

A PCOS pontos oka ismeretlen, kialakulásához környezeti és genetikai faktorok egyaránt hozzájárulnak, de a tünetek mellett jellemzőek az egyes laboratóriumi vizsgálatok kóros értékei is. A megfelelő és pontos diagnózis felállításhoz szükséges laborvizsgálatok, megfelelően áttekintet anamnézis és nőgyógyászati ultrahang vizsgálat. A csomagot a ciklus elején, a 3-5. napon érdemes igénybe venni azon női pácienseink részére, ahol felmerül a tünetek, nőgyógyászati adatok alapján a PCOS gyanúja. 

A csomag tartalma: laboratóriumi vizsgálat - tesztoszteron, prolaktin, ösztradiol, progeszteron, androsztendion, DHEA-s, AMH, FSH, LH, TSH, D-vitamin, 3 pontos terheléses vércukor -, és nőgyógyászati ultrahang.

Korai petefészek kimerülést vizsgáló csomag:

A korai petefészek kimerülés szindróma, azaz premature ovarian failure (POF) sajnos számos nőt foszt meg attól a lehetőségtől, hogy saját gyermekük szülessen.

 A korai petefészek kimerülés esetén a petefészkek idejekorán elvesztik mind hormontermelő-mind pedig érett petesejt-képző funkciójukat. Emiatt a menstruációs ciklus elmarad (amenorrhoea), és meddőséghez vezethet. Emellett az ösztrogén-hiány következtében kialakulhat csontritkulás is.

A diagnózis felállításához a menstruáció kimaradását követően laborvizsgálatokat alkalmazunk. Árulkodó jel, ha magas az FSH szintje és alacsony az ösztrogéné. Ezek mellett nézik az AMH szintjét is, amely petefészek-elégtelenségnél alacsony.

A csomag tartalma: szükséges laborvizsgálatokat állítottuk össze (FSH, LH, Ösztradiol, Prolaktin, DHEA-s, AMH, kariotipizálás), egybekötve nőgyógyászati konzultációval és hüvelyi ultrahang vizsgálattal, amely során felmerülő kérdéseikre további válaszokat kaphatnak.

 

 

Miért minket válasszon?

  • centrumunk szakrendelései együttműködnek
  • célzott laborcsomagokat és szűrővizsgálatokat ajánlunk
  • szűrővizsgálatokat biztosítunk nőknek, férfiaknak és várandósoknak
  • korszerű saját laboratóriummal rendelkezünk

 

Kérjen visszahívást

Köszönjük, hogy felvette velünk a kapcsolatot. Üzenetét sikeresen továbbítottuk!

Miért foglaljon online?

  • Elérhető a nap 24 órájában
  • A naptár alapján kiválaszthatja az Ön számára legkedvezőbb időpontot
  • Több szolgáltatáshoz is előjegyezhet időpontot, így nincs várakozás
  • Értesítést küldünk e-mailben/sms-ben
  • Időpontot lemondani kizárólag telefonon, vagy email-ben lehet a vizsgálati időpontot megelőző 24 óráig