5D babamozi

A legkorszerűbb 5D ultrahang vizsgálat során nagy biztonsággal megállapítható a születendő magzatunk neme, és szívhez szóló bepillantást nyerhetünk a világába. Babamozira a második trimeszterben érdemes ellátogatni, hiszen ekkor már babaformája van a magzatnak, és jó minőségű felvételek készíthetők.

Mi történik a babamozi során?

Várjuk babamozi szolgáltatásunkon, akár családjával együtt is, ha szeretné még az anyaméhben megismerni kisbabáját. Az ultrahang vizsgálat során kívánsága szerint megállapítjuk a baba nemét, rögzítjük a vizsgálatot és fotókat készítünk a magzatról.

A babamozi időtartama kb. 20-30 perc, ennél hosszabb időtartamú vizsgálat jelen tudásunk szerint nem javasolt, de nem is szükséges. Gyakorlott szonográfus munkatársunk ügyességének köszönhetően, ezen időtartam alatt is csodálatos felvételek készülnek a magzatáról.

A 4D/5D technika lehetővé teszi az egész magzat egyben való ábrázolását, térben való elhelyezkedése is látszik. A magzat minden oldalról megfigyelhető az ultrahang vizsgálatnak köszönhetően. A 4D/5D technika segítségével a magzat egészében leképezhető, 360 fokban elforgatható, minden oldalról megtekinthető.

A babamozit leginkább a várandósság 20-35. hete közötti időszakban érdemes igénybe venni. A 16-20. hét között a magzat fekvésétől függően már a neme is megállapítható. Jól látható a magzati koponya, a teljes gerinc görbülete, has, végtagok, belső szervek (agyi képletek, szív, tüdő, máj, gyomor, vesék, húgyhólyag). A végtagok is jobban láthatóvá válnak, megszámolhatók az ujjacskák, mozgásában nézhetjük.

A következő hetekben már a magzat egyenletes fejlődését, életjelenségeit, arcát, utólagosan kialakuló rendellenességeit figyelhetjük meg.
4D/5D-ben a baba arcocskája minden részletében valósághűen látható. Láthatóak a vonásai, az hogy ásított, hogy kinyitotta a szemét, mosolygott, bekapta az ujjacskáit, esetleg még grimaszolt is.

Ritkán fordul elő, hogy a magzat olyan pózban helyezkedik el a méhen belül, ami nem teszi lehetővé a pontos megfigyelését. Például, amikor végtagjai az arcocskája előtt vannak, vagy amikor túl közel helyezkedik el egy hasi szervhez, a méhlepényhez vagy éppen a vastagabb hasfal takarásában található. Ilyenkor más időpontban javasolt a babamozit megismételni.

Ön is hozzájárulhat a minél jobb felvételek készítéséhez azzal, ha a babamozi időpontja előtt egy órával eszik valamit. Ettől a baba várhatóan élénkebb lesz, és a vizsgálat során könnyebb róla változatos felvételeket készíteni.

Miért érdemes igénybe venni babamozi szolgáltatásunkat?

A babamozi nem azonos a diagnosztikai célú genetikai ultrahangos vizsgálatokkal. A trimeszterenként legalább egy alkalommal esedékes ultrahangos szűrővizsgálatokon állapítják meg a terhesség létét, helyzetét. Mérik az embrió, majd a magzat méreteit, a köldökzsinór és a méhlepény állapotát és elhelyezkedését.

A babamozira ezzel szemben nem diagnosztikai céllal kerül sor, hanem hogy a leendő szülők már az anyaméhben is jobban megismerhessék születendő gyermeküket.
A babamozi erősítheti a korai kötődést születendő gyermeke között. Érdemes ezért a házastársával együtt felkeresnie minket. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a magzat látványa, apró mozdulatai, mimikája érzelmileg erősítik a kapcsolódást hozzá és segítenek a családi kötelék kialakításában.

Foglaljon időpontot babamozi szolgáltatásunkra!

Fejes Evelyn

szonográfus

Miért foglaljon online?

  • Elérhető a nap 24 órájában
  • A naptár alapján kiválaszthatja az Ön számára legkedvezőbb időpontot
  • Több szolgáltatáshoz is előjegyezhet időpontot, így nincs várakozás
  • Értesítést küldünk e-mailben/sms-ben
  • Időpontot lemondani kizárólag telefonon, vagy email-ben lehet a vizsgálati időpontot megelőző 24 óráig

Kérjen visszahívást

Köszönjük, hogy felvette velünk a kapcsolatot. Üzenetét sikeresen továbbítottuk!